Een dunne lijn tussen de liefde en de dood

Deveney Deveney
24 mrt 2026

Liefde en de dood worden weggezet tegen het Italiaanse, bergachtige landschap. Ik zou zeggen: never a dull moment @ de Felsenhimmel.

Het was even geleden dat ik The first to fall las en ik moest dan ook flink in het verhaal komen. Ik was de verschillende personages en namen eigenlijk vergeten, waardoor ik een kleine terugblik had gewaardeerd. Daarnaast rijmde het vervolg voor mij niet met de cliffhanger van het eerste deel.

De auteur heeft me daar me verrast met het verhaal dat wel kwam. Het was romantisch, maar ook nu blijven de bergen iets guurs en angstaanjagends hebben. Daarnaast werd het mysterie uit het eerste deel vergroot en daar zit voor mij een minpunt, want het begint wat onrealistisch te worden. Desalniettemin bleef ik alsmaar doorlezen, want het tempo lag hoog en de schrijfstijl was vlot.

Liefde en de dood liggen in de red summer-serie heel dicht bij elkaar. Het loopt bijna naadloos in elkaar over. Het is een afwisseling van huivering, verlangen, angst en liefde. Daarnaast biedt dit deel ruimte voor dubbele agenda’s, rouw, geheimen, liefde en dé grote onthulling.

Ik kan zeker zeggen dat ik me heb vermaakt, maar ik vond het eerste deel sterker en realistischer.

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney