mooi vervolg op deel 1 en lekker dichtbij
Recensie:
Alles naar wens is het 2e deel in een serie boeken geschreven door Myra Slot. Een pseudoniem van Miranda Peters. Waar Miranda meer fantasyboeken schrijft, heeft Myra zich meer verdiept in feelgood.
In het vorige deel volgden we Nora die een levens veranderde reis maakte en tijdens de reis Barbara ontmoet die met haar moeder een Gasthof runt in Duitsland. Barbara’s vader woont in Giethoorn met zijn 2e vrouw en zijn kinderen. Hij heeft Barbara gevraagd om op te passen terwijl hij en zijn vrouw op reis gaan. Ze ontmoet in Giethoorn nieuwe mensen en oude bekenden komen langs. Als ze ontdekt dat haar opa en oma een mooi huisje hebben wat ideaal is voor de broer van Nora pakt ze deze kans om dit huisje op te knappen met beide handen aan….Wist zij veel dat haar leven na een weekje Giethoorn nooit meer hetzelfde zou zijn?
“Steen voor steen, tot er een fundament gelegd is dat door niets en niemand kan worden vernietigd, ook niet door onszelf”
Ik was al bekend met de schrijfstijl van Myra Slot en kon na het lezen van deel 1 niet wachten om het tweede deel te lezen want Barbara is een leuke personage en zou zomaar een vriendin kunnen zijn. Je zou dit deel ook goed apart kunnen lezen van deel 1 maar dat zou zo jammer zijn…..Er wordt vaak genoeg even teruggeblikt maar dan heb je een mooi verhaal gemist. Gelukkig lezen we hier ook hoe het verder gaat met Nora.
Myra maakt lezers nieuwsgierig en laat hun genieten van mooie oneliners.
Zo maakt ze van een verbouwing een gebeurtenis waarna alles nooit meer hetzelfde zal zijn.
Daarnaast is het kunst hoe Myra zelfs van een simpele handeling zoals het verwijderen van een splinter een avontuur maken.
“Vertel eens, wanneer heb je voor het laatst iets voor jezelf gedaan?”
Zowel Barbara als enkele mensen om haar heen hebben issues waar ze mee moeten handelen. Een groot geheim komt aan het licht tijdens de verbouwing en een stukje geschiedenis wordt aan het verhaal toegevoegd.
Het is een compleet verhaal, mooi afgerond totdat er op het laatst een steekje los blijkt te zitten, zou het volgende verhaal over Guusje gaan? Ik hoop het zo!
Myra Slot is een kei van een feelgoodauteur omdat ze romantiek, passie en een stuk emotie goed met elkaar weet te verbinden. Ze zorgt ervoor dat de lezer van de personages gaat houden en dat hij of zij deze mensen niet los wil laten na het lezen van het boek. Het verhaal blijft hangen en dan doe je het goed!