een boek over de kracht van vrouwen en de macht van mannen

Diane Kooistra (dianesboekenhoekje) Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)
29 apr 2023

Jen Minkman is bekend van een aantal Young adult en fantasy boeken die ze geschreven heeft zoals Sterrenjager en Mijn hart van ijs en daarnaast heeft ze haar eigen uitgeverij Dutch Venture Publishing.
Ze schreef het boek De roep van de Raaf samen met Mercy Ngeno.

De roep van de raaf is een verhaal over de Briitse kolonisatie in Kenia.

“Hij was bang. Haar vriend, een bekwaam en onbevreesd krijger was duidelijk bang voor wat komen ging.”

Als Chela een droom krijgt over een raaf die haar waarschuwt voor komend onheil probeert ze de mensen uit haar dorp te waarschuwen. Maar de tradities in het dorp beletten haar om deze taak uit te voeren. Met als gevolg dat ze wordt verstoten. Als ze erachter komt welk onheil er dreigt keert ze weer terug naar haar dorp om te waarschuwen en de mensen zover te krijgen dat ze zich zullen gaan verdedigen.

Dit is een spannende young adult roman dat gaat over de kracht van vrouwen en de macht van mannen. Op de mooie locatie in Kenia waar je door de zinnen heen echt het een en ander van meekrijgt wordt de lezer meegesleept in het verhaal Mooie personages en beschrijvingen laten de sfeer goed voelen. Vooral het gebruik van Keniaanse woorden met vertaling laten weten hoe diep de kolonisatie zit. En wat voor vreselijks er gebeurd is in die tijd.
Het verhaal gaat over dat je verder moet kijken dan in jouw eigen wereld en gewoontes, moet samenwerken en het is een verhaal waar kolonisatie en slavernij en een revolutie een rol spelen. Dat lijken veel onderwerpen voor een verhaal maar door de sterke schrijfstijl van deze twee dames wordt het alleen maar interessanter naarmate het verhaal verder gaat.

Meer recensies van Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)