Van sommige tradities hoop je dat ze nooit verdwijnen, deze verhalenbundels over de Wadden is er een van.

Een afwisselende bundel waarin elke personage en elke auteur zijn of haar band met Texel probeert over te brengen op de lezer.

Het wordt al een heerlijke traditie, Marelle Boersma gaat er een week op uit met een aantal auteurs en daar komt een nieuwe verhalenbundel uit voort. Dit jaar waren ze op Texel en schreef elke auteur een verhaal met een connectie op dit eiland.

Waar het ene verhaal een gevoelig verhaal is dat gaat over wat voorbij is en bijna als een gedicht leest, begint het volgende juist met een gedicht. Er zitten veel genres verwerkt maar omdat de verhalen op seizoen zijn gerangschikt is het heel overzichtelijk om te lezen.

De afwisseling is heerlijk, er zitten dit jaar ook weer andere auteurs in de groep en iedereen heeft er echt zijn of haar eigen draai aan gegeven.
Van het voornemen om elke dag een verhaaltje te lezen kwam weinig terecht want je leest zo door. Vooral als de lezer zelf voetstappen op het mooie eiland heeft gezet zal hij of zij bepaalde plekken herkennen.
Rodebietenballen en gleuvenstopper zijn nieuwe woorden die ontdekt worden tijdens het lezen.

Alles is geschreven onder de begeleiding van Marelle Boersma die zelf al meerdere (vertrek) thrillers op haar naam heeft staan. Jammer genoeg heeft zij geen verhaal geschreven.
De kunst van het schrijven van een kort verhaal is dat je vanaf het begin de lezer moet vasthouden en dat je niet teveel uitweidt over de personages of wat er allemaal aan vooraf is gegaan want daar heb je geen ruimte voor. Dat is over het algemeen bij de meesten wel gelukt. Hierdoor laat elke individuele auteur zijn of haar talent goed zien en is het een uitnodiging om verder kennis te maken met deze dames of heer.

Mijn favoriet is Naar de overkant van Anita Knoef, dat was zo ontroerend geschreven en zo geschreven in de tijd waarin de verschillende gebeurtenissen zich afspelen. Het geeft je het gevoel dat er een heel boek gelezen is omdat achter woorden hele familiegeschiedenissen kunnen plaatsvinden.

Reacties op: Mooie verhalenbundel waarin Texel centraal staat

12
De Wadden in vogelvlucht - Diverse auteurs Saskia Somers ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken