Een roman waar veel meer achter de cover zit dan de vlotte titel doet vermoeden.

Diane Kooistra 21 juli 2025
Lisa Lentze woont in Rijswijk met haar drie kinderen. Ze studeerde Theaterwetenschap en richtte stiching Theater Adamas op. Vanaf haar negentiende schreef ze theaterteksten over zware thema's als abortus, drugs en pesten. Na de geboorte van haar kinderen switchte ze naar het schrijven van romantische verhalen.
Eerder schreef ze het tussendoortje Zomerzot & Poppalades

In Flirts en flipflops gaat alleenstaande moeder Iris op vakantie naar Zeeland. Ze heeft een weekje weg geboekt op een camping voor alleenstaande ouders. Met twee jonge kinderen en zonder eigen vervoer een hele uitdaging. Gelukkig heeft ze telefonische ondersteuning van haar beste vriendin. En kan ze haar knappe buurman van de tent naast haar natuurlijk ook om hulp vragen maar dat is nogal een dingetje want hij is knap!

Wat in de eerste instantie leest als een hilarische feelgood maakt al snel de omslag naar een roman waar veel meer achter de cover zit dan de vlotte titel doet vermoeden.

Dat besef komt helemaal naar voren als de ouders ook nader tot elkaar komen en elkaars verhalen delen of als ze elkaar helpen bij problemen die ze zelf ook herkennen. Dan komt dit boek echt binnen.

Over de schrijfstijl van Lentze alleen maar lof, het is toegankelijk en lekker vlot geschreven. Zonder veel gedoe en perfect passend bij dit genre. Ik pakte het boek op om even te kijken waar het over ging en ineens was ik halverwege. Het gaat over mooie herinneringen maken maar ook over loslaten van jouw plannen en kiezen voor jezelf. Daarnaast is een beetje strijd om een knappe man een welkome afwisseling….verder zeg ik niets want dit is gewoon echt een leuk tussendoortje om zelf te lezen.

Meer recensies van Diane Kooistra

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.