Schitterend prentenboek met een mooie boodschap
Gerda de goudvink woont in dezelfde volière als Johannes de Parkiet die we kennen uit het boek dat in 2018 uitkwam. Ze kwam als laatste vogel en de anderen hebben al een mening over haar.
Als Gijs, de eigenaar van de volière overlijdt merken de vogels dat omdat er geen vers voer en water komt. De “wijze vogels” gaan uitgebreid overleggen over wat er gedaan moet worden maar die komen er niet uit…..Een onverwachte wending in het verhaal zorgt dat er gelukkig wel een oplossing komt.
Dit verhaal kan je gebruiken in het bespreken van meerdere actuele thema’s over rouw, verlies en verdriet maar ook over vooroordelen en omgaan met elkaar. Het is zelfs toe te passen in de situatie waar de wereld nu in zit. Door op een eenvoudige manier het verhaal te vertellen is het een mooie ingang voor een gesprek met jonge kinderen.
Het verhaal wordt begeleidt door echt hele mooie tekeningen die tot de verbeelding spreken. Een echt mooi prentenboek en een pareltje om te geven of te krijgen en te gebruiken in de les.