Knullig
Dit boek heeft een plot die van toevalligheden aan elkaar hangt. Hoofdpersoon Susan uit Amsterdam / Almere komt een criminele ex tegen in... Egypte. Een vriend, oud-politieman, kan een programma leveren waardoor het GSM-signaal van een mobiele telefoon kan worden uitgelezen en regelt ook binnen enkele uren een wapen. Enkele vechtpartijen die net goed aflopen.
De manier waarop de relatie van Susan met haar man beschreven wordt misstaat niet in de Boeketreeks.
De schrijfstijl is matig. Een voorbeeld. Susan wordt beschoten. 'Ze brengt haar hand naar de zijkant van haar hoofd en voelt een warme, kleverige vloeistof. Als ze naar haar vingers kijkt zijn ze donkerrood.' Wat een gejeuzel.
Of: 'Plotseling klinkt er een schot en naast haar ploft iets in het zand. Een kogel.' Een kogel? Wat anders? Wat een knulligheid.
Geef mij maar een Angelsaksische of Scandinavische roman. Vaak twee maal dikker dan dit boek en bovendien tien keer beter, zowel wat plot als wat schrijfstijl betreft.