Literaire thriller?

Drs Snor 05 augustus 2021
Een literaire thriller van een gerenommeerde uitgeverij wekt verwachtingen. Die werden helaas niet waargemaakt, ik vind dit verhaal noch een literair werk noch een spannend boek.
Een pageturner is het boek niet. Nadat Linde, de hoofdpersoon, haar man Henri vermoord heeft, is de enige spanning die optreedt te danken aan de de vraag of de moord opgelost zal worden na de vele knullige fouten die ze maakt. Ik zal de plot verder niet verraden, maar voor mij was die volstrekt niet verrassend. De ondertitel 'serial killer uit liefde' zet de lezer bovendien op het verkeerde been, want Linde is bepaald geen vrouwelijke Jack the Ripper.
Bij een literair boek denk ik aan een goede compositie - dit verhaal is als een dagboek geschreven met hier en daar een larmoyante flashback. Het taalgebruik is vlak, er is geen zin geweest die ik heb herlezen omdat ik die mooi vond. Nauwelijks beeldspraak, geen humor.
Al met al een niemendalletje.

Meer recensies van Drs Snor