Toekomstbeeld ???
Rode klok een boek van Leni Zumas.
Een boek wat niet in het heden of verleden afspeelt maar in de verre toekomst. een klein vissersdorpje in de staat Oregon is het plegen van abortus opnieuw illegaal. Ook het laten uitvoeren van ivf en adoptie door alleenstaande ouders is niet meer toegestaan.
We maken kennis met de biografe die ook onderwijzeres is, een alleenstaande vrouw die naar een kind verlangd en alle mogelijke moeite doet om toch nog zwanger te worden, ze doet ook onderzoek naar een poolreizigster die is geboren in 1841.
Dan is er nog de echtgenote een moeder van twee kinderen die niet gelukkig is in haar huwelijk, maar geen beslissing kan nemen om er een eind er aan te maken.
De dochter een geadopteerde tiener die ongewenst zwanger is en probeert om toch abortus te laten uitvoeren. Maar haar adoptie ouders daar niet mee wil belasten.
De genezeres heeft ook een hele indrukwekkende rol in het verhaal, ze wordt in de gemeenschap als heks gezien, terwijl ze de mensen alleen maar wil helpen.
Zo wordt het verhaal door iedere persoon vanuit zijn beleving verteld
een indrukwekkend verhaal wat je tot de laatste bladzijden blijft boeien en verbazen.