Advertentie

Het boek „ De zon is ook een ster „ gelezen voor de Hebban leesclub
Een verhaal over twee jonge mensen Daniel en Natasha, met een totaal verschillende cultuur en afkomst. Ze ontmoeten elkaar in een platenzaak, in New York, is het toeval of het lot.
Daniel is een jongen van zuid Koreaanse afkomst, hij is de jongste in het gezin en zijn broer waarin zijn ouders veel vertrouwen hadden om het beter te doen zij zelf, is net van de beste universiteit van Harvard gestuurd, Daniel heeft een afspraak om toe gelaten te worden op Yale de op een na beste universiteit.
Zijn ouders rekenen er op dat hij arts wordt, iets waar Daniel eigenlijk geen zin in heeft. Hij heeft veel meer met poëzie.
Natasha is een meisje wat geboren is in New York maar haar vader heeft nooit de gewenste verblijfsvergunning gekregen.
Nu is er bericht gekomen dat ze het land uitgezet worden en gaat ze nog een laatste poging wagen om het ongedaan te maken.
Onderweg heeft ze haar koptelefoon op en haar favoriete nummer, ze is zelf een beetje in trans en Daniel die ook onderweg is ziet haar, en voor hem is zij het mooiste wat hij ooit gezien heeft.
Hij achtervolgd haar en kan het net voorkomen dat ze onder een auto komt. Natasha bedankt hem en wil verder want ze heeft haast.
Bij het bureau aangekomen, ze was er al een paar keer eerder geweest maar zonder succes, komt ze in contact met iemand die haar een telefoonnummer geeft wat ze nog maar eens moet proberen.
Ze belt het nummer en aan het eind van de middag heeft ze een afspraak, nu moet ze wat tijd over bruggen en ze komt bij haar favoriete platenzaak.
In de platenzaak ziet ze haar ex vriendje met zijn nieuwe vriendin, die probeert een plaat te stelen, Daniel die Natasha gevolgd was ziet het ook, en zeg er wat van.
Zo wordt het contact weer gemaakt tussen de Natasha en Daniel. Ze raken aan de praat en tot het voor beide tijd voor de afspraak is nodig Daniel haar uit om iets te eten.
Er komen nog heel veel meningsverschillen maar het einde van het boek is heel verrassend voor mij is het 4 sterren waard.

Reacties op: Het lot of niet??

187
De zon is ook een ster - Nicola Yoon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners