Liefde en verdriet
Voor je weggaat, het #buzz boek wat ik mocht lezen voor Hebban.
Zoë en Ed zijn een jong stel wat elkaar in de studenten tijd heb leren kennen.Na de studie gaan ze samenwonen. Ed wil dolgraag een groot gezin, maar Zoë ziet dat helemaal niet zitten, ze wil carrière maken en vind het nog veel te vroeg voor kinderen. Ze wil wel erg graag trouwen, iets wat Ed helemaal niet ziet zitten, zijn vader heeft zijn moeder en hem in de steek gelaten, en hij denkt dat als hij met Zoë gaat trouwen het zelfde gaat doen, en Zoë gaat verlaten. Dat vind Zoë natuurlijk klinkklare onzin en vraag aan de moeder van Ed om met hem te gaan praten. Die haalt Ed over, maar dan komt Ed weer met de kinderwens op de proppen.
Als Zoë bij haar zus ziet hoe makkelijk zij met haar kindertjes omgaat, komt de kinderwens ook bij haar tot leven.
Maar zo makkelijk gaat dat niet na allerlei onderzoeken en behandelingen wil het maar niet lukken om zwanger te worden. Iets wat niet bevorderlijk is voor hun huwelijk, ondanks dat ze stapelgek op elkaar zijn, wordt er heel wat ruzie gemaakt. Op een morgen als Zoë en Ed naar hun werk moeten komt het weer tot een kibbelpartij.
Ed gaat boos weg en Zoë is ook behoorlijk pissig.
Op haar werk wordt ze apart genomen en krijg ze te horen dat Ed een ongeluk heeft gehad, en het niet heeft overleeft. Het verdriet wat Zoë heeft en de wroeging omdat ze die ochtend zo uit elkaar zijn gegaan maakt haar heel labiel.
Ze probeert de tuin wat Ed zijn lust en leven was wat bij te houden, dan gebeurt er iets . Het een boek vol verdriet en liefde, met een verrassend einde. Van mij krijgt het boek 2 sterren, het is toch niet de soort lectuur die ik prefereer .