Heel mooi!
In Alleen in de nacht volgen we Frank, een jongen zonder vrienden die zich anders voelt dan de rest. Hij duikt het liefst weg in zijn boeken en is bang voor het donker. Wanneer hij begint te dromen over een witte vacht en een staart, krijgt zijn leven ineens een mysterieuze wending.
Alle mythische wezens die kinderen vroeger onder hun bed of in de donkere hoek naast de kledingkast dachten te zien, passeren de revue en geven het verhaal een subtiel maar leuk vleugje fantasy.
Het boekje vormt een mooie metafoor voor de zoektocht naar jezelf, leren accepteren wie je bent en ontdekken dat er altijd wel een plek bestaat waar je je écht thuis voelt. Dat geeft dit boekje dus ook een mooie en diepere laag.
De illustraties zijn prachtig en sluiten perfect aan bij de sfeer van het verhaal. Het boekje leest ook enorm makkelijk weg.
Het open einde biedt een interessante opening richting het vervolg, zeker omdat de laatste twee hoofdstukken voor mij het interessants waren. Ik ben dan ook best nieuwsgierig geworden hoe het verhaal van Frank verder gaat.
Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken dat ik dit boekje als digitaal recensie-exemplaar mocht ontvangen!
3,5 ster
3,5 ster