Helaas wat minder enthousiast

Elena 29 januari 2026
Sinds vorig jaar ben ik groot fan van de schrijfstijl van Katherine Center. Het is net alsof je het dagboek van het hoofdpersonage leest en Katherine zich ook vaak rechtstreeks tot de lezer richt. Gelukkig kwam dit in the Rom-commers ook weer terug, maar ik ben helaas toch wat minder enthousiast over dit boek dan de vorige twee…

En dat kwam vooral door de opbloeiende liefde tussen Emma en Charlie. Veel passages voelden erg passief aan en ik voelde de chemie niet echt. En dat was wel jammer, want zowel Emma als Charlie waren beide afzonderlijk prima personages met een diepere laag. Ik vond het samen alleen een stuk minder. Daardoor was het ook wat moeilijker om de connectie met de hoofdpersonages te voelen.

Het concept van dit verhaal is natuurlijk goud. De personages schrijven samen aan een romantische comedy en belanden ondertussen een beetje in hun eigen persoonlijk versie van dit script. Er zat ook weer een goede dosis humor in het boek verwerkt en de auteur wist ook weer op de juiste momenten een emotionele snaar te raken. Het boek las ook weer lekker vlot weg.

Ook even een pluspunt voor de vormgeving van de boeken van Katherine Center, want het is een heerlijke kleurenpracht om te kunnen fotograferen!

Meer recensies van Elena