Een rollercoaster

Elena 02 december 2025
Dit boek ging voor mij alle kanten op. Ik moet bekennen dat ik wat moeite had met de gebeurtenissen aan het begin, waardoor het even duurde voordat ik er lekker in zat. Blijkbaar was dat niet helemaal mijn peace of cake, maar dat maakt niet uit. Je kan niet altijd zes gooien. Maar dat maakte het boek zeker niet slecht!

Toen ik er eenmaal lekker inzat, las hij weg als een trein. Op een bepaald punt liet River zijn bakstenen muur steeds meer zakken en durfde Hannah zich steeds meer te laten zien. Ik heb het nog niet enorm veel meegemaakt dat ik beide hoofdpersonages qua karakterontwikkeling even sterk vind, maar dat is bij dit boek zeker het geval. Het boek is ook in een wisselend perspectief geschreven, waardoor je Riv en Hannah alleen maar beter en beter leert kennen.

Ook heb ik geregeld met een brok in mijn keel zitten lezen. De gebeurtenissen die Hannah en Riv persoonlijk raakten, waren heel pittig om te lezen. Er was ook een bepaald aspect over waar Hannah vandaan komt die ik best interessant vond en waar ik nog niet veel over gelezen heb. Helaas kan ik daar niet teveel over zeggen zonder te spoilen.

En ja, zet daar een schattig kind bij en je hebt me... Geregeld heb ik met een glimlach op de bank gezeten vanwege de kinderlijke onschuld en de momenten die daarop volgden.

Ik maak er geen geheim van dat ik fan ben van de schrijfstijl van Nicole. Ook dit boek is, ondanks de enorme diepe lagen, heel vlot geschreven. En het gevoel van verbinding met haar karakters die ze weet te creeƫren is heel sterk en iets wat ik heel tof vind.

Deze parel van Nicole krijgt een dikke vier sterren van mij.

Meer recensies van Elena

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.