Weet niet waar ik moet beginnen
Ik ga gewoon gelijk lekker beginnen met mijn enthousiasme tirade. Heb ik hiervan genoten? JA! Was het een rollercoaster van emoties? ZEKER WEL! Wil ik hier meer van? ECHT WEL! Kijk, ik wist dat Nicole wel weet hoe ze een boek moet schrijven, maar ik heb er een nieuwe favoriet bij.
Het concept van dit boek is natuurlijk goud. Hoe tof is het als iemand onbewust de hoofdrol gaat spelen in haar eigen steamy romance die ze wil gaan schrijven. Desmond en Fay schreeuwen grumpy x sunshine. Hij is de typische grumpy CEO die bijna allergisch is voor alles wat kleur heeft. Zij is een levendige vrouw die veel van kleur houdt. En ja, je kan je natuurlijk voorstellen dat dit hilarische en passionele situaties oplevert. En ik heb me alweer bescheurt om Shelly. Ik hou van die vrouw.
Het boek leest echt als een trein. Ik wist dat ik de schrijfstijl van Nicole al fijn vond, maar in combinatie met de korte hoofdstukken, vloog je echt door het boek heen. Het boek heeft een wisselende POV van Fay en Desmond. Hierdoor leerde je ze alleen maar beter kennen en ben ik echt van ze gaan houden. Beide personages zijn naar mijn mening heel sterk uitgewerkt en vooral Desmond maakt een enorme karakterontwikkeling door.
Dit boek was ook een rollercoaster aan emoties. De humor was goed aanwezig, maar de serieuze onderwerpen werden ook met veel waardigheid aangepakt. Alles was prima gedoseerd. Ik moet zelfs bekennen dat ik wat traantjes heb gelaten bij de laatste hoofdstukken. Als je zo met de personages meeleeft, weet je dat er goed werk is afgeleverd. En laten we ook niet vergeten te vermelden dat ik de ene keer Desmond een stomp wilde verkopen om te zeggen dat hij eens normaal moest doen en de andere keer de behoefte had om hem een dikke knuffel te geven. Ja, dit kan dus snel veranderen.
Vlak voor dit boek had ik de novelle 'Vermist: kerstelfje' nog gelezen en ik vond het erg leuk om alle personages weer terug te zien in dit boek. In de komende novelle en boek in deze serie staan weer andere personages centraal waar je dus al kennis mee gemaakt hebt en ik kijk er erg naar uit om ze verder te leren kennen. Ik was al fan van Nicole's boeken, maar ik denk dat ik nog meer fan ben van deze serie.