spannend en meeslepend

elineassez 12 juli 2024
Het meisje in het ijs" is het eerste boek in de Erika Foster-serie van Robert Bryndza en ik was meteen gegrepen. Het verhaal begint met de vondst van een jong vrouwelijk lichaam in een bevroren vijver in Zuid-Londen. Het slachtoffer, Andrea Douglas-Brown, komt uit een invloedrijke familie, wat de zaak extra complex maakt.

Wat me vooral aansprak, is het hoofdpersonage inspecteur Erika Foster. Ze is sterk en onafhankelijk, maar worstelt met het verlies van haar man tijdens een politieoperatie. Haar vastberadenheid en onorthodoxe aanpak maken haar echt interessant. De andere personages zijn ook goed uitgewerkt en voegen echt iets toe aan het verhaal.

Bryndza’s schrijfstijl is helder en spannend. Vanaf de eerste pagina werd ik meegezogen in het verhaal. De plot zit vol wendingen en onverwachte onthullingen, wat het moeilijk maakte om het boek weg te leggen. De beschrijvingen van Londen in de winter zijn zo levendig dat je de kou bijna zelf voelt.

De thema's van verlies, macht en gerechtigheid komen duidelijk naar voren, en de tegenstelling tussen de rijke familie en het harde politiewerk maakt het verhaal extra boeiend.

Kortom, "Het meisje in het ijs" is een meeslepende thriller die ik zeker aanraad. Bryndza weet hoe hij je in zijn greep moet houden en ik kan niet wachten om meer te lezen over Erika Foster.

Meer recensies van elineassez