Noodlanding

Elinewildelezen Elinewildelezen
28 mrt 2023

Copiloot Roxan leidt een avontuurlijk leven en geniet daar met volle teugen van. Als ze tijdens een vlucht door een heftig incident plotseling een tussenlanding uit moet voeren, verandert alles in één klap. Roxan houdt haar hoofd koel en brengt iedereen in veiligheid, maar de impact van het incident blijkt groter dan ze had gedacht…. en ze raakt alle grip op haar leven kwijt.

In de hoop de oude Roxan terug te vinden stort ze zich vol overgave in het nachtleven. Ze is van plan om voorlopig alleen maar te feesten en precies te doen waar ze zin in heeft, maar dan wordt ze halsoverkop verliefd. Lukt het Roxan om haar problemen onder ogen te komen en de muur die ze om zich heeft opgetrokken af te breken?

Noodlanding is het tweede deel in de Vlucht-serie en ik vond hem zelfs beter dan het eerste deel (en die vond ik al goed geschreven). In elk deel staat één van de drie vriendinnen centraal. Esmee in Een vlucht naar jou, Roxan in Noodlanding en Yara in het volgende deel.

Eigenlijk meteen vanaf het begin zit je in het verhaal en sta je weer te trappelen om met de meiden mee op reis te gaan. Het is zo leuk om weer een keer achter de schermen te mogen kijken bij het vliegen. De vaart zit er ook goed in. ;)

Vrij in het begin gebeurt er iets heftigs tijdens een vlucht en Roxan weet alles in goede banen te leiden. Ik ben er eigenlijk meteen stil van. Het komt binnen. De situatie, de gevoelens en eigenlijk alles wat daarbij komt kijken heeft de auteur goed beschreven waardoor je helemaal meeleeft met Roxan. Door de hele situatie komt ze eigenlijk in een neerwaartse spiraal terecht. Maar lukt het haar om daaruit te komen?

Doordat Roxan alle remmen los gooit komt ze her en der wat interessante personages tegen die voor mij het verhaal net een beetje extra geven. Zoals bijvoorbeeld Celeste, een vriendin van Roxan’s broer Joey.

Wat mij nog positief verrast heeft is de epiloog. Ik vind een epiloog namelijk niet altijd iets toevoegen, maar in dit boek was het voor mij een fijne afsluiting.

Al met al krijgt het boek 4 sterren want er gebeuren wat dingen in het verhaal die voor mij een beetje de geloofwaardigheid eruit halen.

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een fijne feelgood, dan kan ik je de boeken van Madelein zeker aanbevelen.

Meer recensies van Elinewildelezen