Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar ooit vond iedereen plastic een WONDERMATERIAAL. Nu hebben we onze buik er vol van. HOE IS DAT ZO GEKOMEN?

In dit boek staat het complete verhaal van plastic. Je leest over de goede, maar ook de slechte kanten. Je maakt een reis door de geschiedenis van plastic, van biljartbal tot biljoenen kilo’s afval. Je leert wat plastic is, hoe we het maken en welke verschillende soorten je elke dag tegenkomt. Je komt erachter dat we elk jaar meer plastic gebruiken, en daarmee elk jaar de aarde meer vervuilen. GELUKKIG IS ER OOK GOED NIEUWS: daar kunnen we iets aan doen!

Dit boek past echt bij de maatschappij van nu waarin we veel bezig met milieubewuste keuzes maken. Zoals afval scheiden, recyclen, minder plastic maar meer hout of bamboo en nog veel meer natuurlijk.

Aan het begin van dit boek vragen ze je om eens 10 seconden bewust rond te kijken om te kijken hoeveel plastic we om ons heen zien. En dat is best confronterend. ;)

Tot over je oren in het plastic neemt je mee in het onstaan van plastic, waarom het zo populair werd en is, wat we er mee doen, waar het naar toe gaat, hoe we er nu mee om gaan en wat we nog meer kunnen doen. Ik ben zelf geen geschiedenis fan, dus dat vond ik eigenlijk het minst interessant. Maar ik vond de rest verrassend leuk om te ontdekken.

Het boek is op een leuke, maar makkelijke en informatieve manier geschreven. Leuk om een spreekbeurt over plastic te geven of in de klas te gebruiken. Waardoor we nog bewuster zijn van al het plastic wat we gebruiken en er misschien nog beter mee om kunnen gaan.

De kleurrijke cover trekt eigenlijk meteen je aandacht en dan heb je de binnenkant nog niet eens gezien. Dat maakt een boek al voor een groot aantrekkelijk voor kinderen. Ook de illustraties binnen in het boek zijn van toegevoegde waarde waardoor het makkelijker is om een beeld te vormen.

Aan het einde van boek staat een hoofdstuk met wat we zelf nog kunnen doen zodat we weer op een goede manier met plastic samen kunnen leven. Leuk om die thuis of op school nog eens extra onder de aandacht te brengen. Dat levert leuke gesprekken op en het is goed voor het milieu. Wat wil je nog meer?

Aanrader voor jong en oud, voor school of voor thuis!

Reacties op: Tot over mijn oren in het plastic

11
Tot over mijn oren in het plastic - Daniël Poolen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken