Zomerse YA!

Elise (Kinderboekenhoekje) Elise (Kinderboekenhoekje)
31 mrt 2023

De 16-jarige Babet gaat vakantiewerk doen op een Franse camping. Ze deelt haar stacaravan met sloddervos Lisa. Een andere collega is de Nederlandse Sven. Babet vindt hem steeds leuker, maar ziet hij haar ook zitten? Aan de andere kant is daar ook de charmante Franse Julien.. Wie vindt ze nou eigenlijk leuk? En van wie kan ze op aan als er spannende dingen gebeuren op de camping? ⁣

Mening: Dit heerlijke boek voor jonge meiden zorgt direct voor een zomers vakantiegevoel. Het verhaal is vlot geschreven en opgebouwd uit korte hoofdstukken, waarbij de tekst wordt afgewisseld met dagboekfragmenten en WhatsApp-berichten. De vele gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor je door het boek heen vliegt, maar ook makkelijk even een kort momentje kunt lezen. ⁣

Het boek sluit mooi aan bij de leefwereld van jonge meiden. Verliefdheid, onzekerheid over je lichaam en het leren van een nieuwe taal spelen in dit verhaal allemaal een belangrijke rol. ⁣

Wel verbaasde ik me tijdens het lezen over de complexe gesprekken die Babet al snel in het Frans kon voeren. In het begin van het verhaal was ze de taal namelijk echt nog niet machtig. Hoewel ik dit niet heel realistisch vond, snap ik wel dat dit nodig was voor het verhaal. ⁣

Conclusie: Perfect boek voor jonge meiden om lekker te lezen tijdens de zomervakantie!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)