Een feestelijke editie van Kolletje & Dirk

Kolletje en Dirk bestaan 20 jaar! Dat is een feestje waard, daarom is er nu deze feestelijke voorleesbundel. En dat het een feestelijk boek is kun je direct zien aan de cover met gouden glitters.⁣

In dit handzame boekje vind je 6 verhalen met allemaal een feestelijk tintje. Taart, gezelligheid met vrienden en buren, de fanfare, een surprise party en zelfs een bruiloft! Allemaal feestelijke verhalen die perfect aansluiten bij de belevingswereld van kleuters. (Het feit dat we het boek een week in huis hebben en ik alle verhalen al 3 keer voor heb moeten lezen aan mijn bijna 5-jarige zegt denk ik genoeg )⁣

De voorleesverhalen worden afgewisseld met allerlei leuke opdrachten. Van het maken van feestslingers, tot het maken van een kijkdoos en van recepten tot het knutselen van een Kolletje-trekpop. Dat maakt deze jubileumeditie extra leuk!⁣

Met meerdere kleine illustraties per pagina is het een vrolijk geheel. Leuke of grappige momenten die beschreven worden in het verhaal worden gedetailleerd afgebeeld. En ook bij elementen uit het verhaal waar de kinderen waarschijnlijk geen beeld bij hebben, zoals een tuba, staat een kleine illustratie. Daar is duidelijk goed over nagedacht! ⁣

Conclusie: Een mooie feestelijke editie van Kolletje & Dirk, met leuke opdrachten! ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)