Feelgood voor larp-liefhebbers

Elise (Kinderboekenhoekje) Elise (Kinderboekenhoekje)
27 mrt 2024

Met de World of Romance Boekenlounge lazen we Love at first knight van Megan Clawson. Voor mij het tweede boek dat ik van deze auteur las.

Mening: De setting voor deze enemies to lovers-feelgood is absoluut origineel te noemen: een ridderkamp voor kinderen bij de Tower of London. Je merkt dat Clawson veel weet over deze plek, want de beschrijvingen van de locatie zijn heel uitgebreid.
Ook Daisy wordt goed beschreven. Je leert haar karakter en trekjes goed kennen en krijgt ook vaak inzicht in haar gevoelens en gedachten. De struggles die Daisy heeft met zichzelf, en haar gemis aan sociale vaardigheden worden veelvuldig besproken. Wel wordt Daisy een beetje neergezet als een stereotype, wat voor mij niet altijd respectvol voelde. Later in het boek wordt dit beter, dan maakt Daisy zelf echt een ontwikkeling door.

Tijdens het lezen had het wel leuk gevonden om af en toe een hoofdstuk vanuit Teddy te lezen. Nu komt wat hij doet soms uit de lucht vallen en is het moeilijk om je in hem in te leven.

Een belangrijk onderdeel in dit boek is larp (live action role play). In gedachten is hoofdpersoon Daisy regelmatig in haar eigen fantasy-ridderwereld en is ze veel bezig met larp. Iets waar ik zelf helemaal niets mee heb en me moeilijk in kon verplaatsen, waardoor ik niet altijd mijn aandacht bij het verhaal kon houden. Mede hierdoor was dit helaas niet mijn boek.. maar als jij wel van alles rondom ridders en larp houdt, ga dit boek dan zeker lezen!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)