Een geweldig én leerzaam boek!

Siemon de meeuw wil op avontuur. Hoeveel geduld moet hij hebben? Hij heeft geen idee van tijd, dus vraagt hij steeds hoelang hij nog moet wachten. Samen met zijn dierenvrienden telt hij af tot het avontuur kan beginnen.⁣

Mening: 'Even wachten!' Hoe vaak zeg jij dat op een dag tegen je kind? Kinderen zijn, net als Siemon, niet de meest geduldige wezens. Maar eigenlijk is dat ook heel logisch, als je nog geen tijdsbesef hebt duurt alles te lang! Dit heerlijke prentenboek haakt heel mooi in op de ontwikkeling van dat tijdsbesef. ⁣

In dit verhaal tellen we samen met Siemon af, van een jaar tot het moment van vertrek. De maanden van het jaar, de dagen van de week, een uur op de klok, alles komt aan bod. Dit boek is dan ook niet alleen heel leuk en grappig om te lezen, maar ook nog heel leerzaam. Onmisbaar in een kleuterklas dus! ⁣

Tijdens het lezen merk je dat aan alle details gedacht is. Zo begin je bijvoorbeeld met langzame dieren waaraan Siemon vraagt hoelang hij moet wachten en hoe verder je in het boek komt hoe sneller de dieren zijn. Als voorlezer word je hier ook in meegenomen (zie foto 2), waardoor het lezen van en luisteren naar het verhaal extra leuk is. ⁣

Ook de illustraties zijn erg leuk en grappig. Er zit veel beweging in en de gezichtsuitdrukkingen van Siemon zijn zo grappig .

Zijn jullie al enthousiast? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de interactieve elementen, de uitklapbare pagina's in het midden van het boek én het hilarische (en voor iedere ouder super herkenbare) einde!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)