Lekker eigenwijs je droom achterna

Elise (Kinderboekenhoekje) Elise (Kinderboekenhoekje)
7 mrt 2024

Darta kan meelopen in een modeshow in het buurthuis. Maar van haar vader mag het niet. Ze is daar nog te jong voor, zegt hij. Darta vindt dat maar stom. Hoezo te jong? Ze is toch al elf?! Ze besluit toch naar de repetities te gaan, stiekem. En dat heeft grote gevolgen.. ⁣

Mening: Glitters!! Een cover met glitters trekt altijd meteen de aandacht toch?! Toch is het leven van Darta niet altijd vol glitters. Haar vader is behoorlijk streng en staat niet open voor de dingen die Darta leuk vindt..⁣

Veel meiden in de bovenbouw van de basisschool zullen zich kunnen herkennen in Darta of haar vriendin Harper (waar het thuis veel makkelijker en liefdevoller is). En ik denk dat iedereen na het lezen van dit boek zou wensen dat hij/zij ook een 'tante' Leatitia in zijn omgeving heeft. ⁣

Het verhaal is lekker vlot geschreven en de zwart-wit afbeeldingen passen goed bij het verhaal. Als er een nieuw personage geïntroduceerd wordt staat er een getekende polaroid foto bij, waardoor je direct een goed beeld hebt van het personage. Heel handig! ⁣

Conclusie: Een mooi verhaal over een meisje dat ondanks moeilijkheden eigenwijs haar eigen gang gaat, om haar droom achterna te gaan.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)