Fijne feelgood voor jonge meiden

Babet krijgt tijdens haar studie de kans om stage te lopen in Parijs. Eerst twijfelt ze, maar dan besluit ze ervoor te gaan. Ze komt terecht in een groot huis, waar ze 4 leuke meiden leert kennen. Op haar stageplek loopt alles minder soepel én dan loopt ze ook nog een oude bekende tegen het lijf. Maar of ze daar nou blij mee is..⁣

Ook dit tweede deel over Babet is weer een fijne feelgood voor jonge meiden. De korte zinnen maken het verhaal makkelijk en vlot leesbaar. Door de onzekerheden waar Babet mee speelt zullen veel meiden zich in haar herkennen. Ze krijgt bijvoorbeeld te maken met een stage waarin ze niet gezien wordt, vervelende huisgenoten en knappe jongens. ⁣
Soms blijft ze wat mij betreft wel een beetje te lang hangen in dingen waar ze moeite mee heeft, maar dat past ook wel weer bij haar leeftijd. ⁣

Doordat Babet veel met mensen uit andere landen praat, staan er regelmatig Engelse of Franse woorden en zinnen in de tekst. Maar dit is geen probleem, aangezien er achterin het boek een handige Frans-Nederlandse woordenlijst staat. ⁣

Samen met haar nieuwe vriendinnen gaat Babet Parijs ontdekken. Door de uitgebreide beschrijvingen waan je je echt in deze mooie stad! Daarnaast staat voorin het boek een prachtige plattegrond van alle plekken in Parijs die voor Babet belangrijk zijn. ⁣

Dit tweede deel zou je los kunnen lezen, maar het leukste is toch om eerste Alleen in films te lezen. Hierdoor weet je meer van Babet en andere personages uit het verhaal. ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)