Duidelijk tot in detail beschreven gebeurtenissen

Elke1 03 september 2025
Het levensverhaal van Myriam, een aan lager wal geraakte strafpleitster. Tijdens de vijf laatste dagen van haar leven neemt het hoofdpersonage je mee op “haar zwanenzang”. Ze wil afscheid nemen van het leven en gedurende het verhaal keert ze terug naar de gebeurtenissen die eraan de oorsprong van liggen.
Zal Myriam zelfmoord plegen, bedenkt ze zich of overleefd ze dit?

Persoonlijk lag het verhaal me niet zo, er zaten wel stukken in waarvan ik meteen het vervolg erop wou weten, maar ook die me minder lagen.
Getriggerd door de flaptekst wou ik toch het verhaal tot op het einde lezen.
De auteur (zelf een juriste) beschrijft in het boek wel tot in detail hoe het er zich precies aan toe gaat in een rechtszaak, de rechtbank zelf en al wat hiermee te maken heeft. Zo leer je ook zaken bij die je nog niet wist over een rechtszaak. Verder omschrijft ze ook andere gebeurtenissen héél punctueel.

Meer recensies van Elke1