Advertentie

Kendra gaat bij haar oma Ella op bezoek in het verpleeghuis. Haar geheugen en haar gezondheid gaan snel achteruit en daarom vraagt ze haar kleindochter om haar levensverhaal te schrijven. Kendra krijgt foto’s en brieven mee, zodat ze de details kan bekijken en haar eigen versie kan neerschrijven. In eerste instantie ziet Kendra het niet zitten wegens te weinig tijd. Maar de ruzie tussen oma Ella en haar eigen moeder maakt haar toch dat ze instemt.

Het boek wordt afwisselend geschreven met hoofdstukken van het verleden en in het heden, zodat je perfect kan volgen over welk personage er wordt verteld.

De vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je gewoon blijft doorlezen. Je bent te nieuwsgierig naar alle gebeurtenissen die Ella nog gaat meemaken. De ene verhaallijn gaat moeiteloos over in de andere.

Tijdens het lezen voel je gewoon mee met de personages. Hun pijn, verliefdheid, verdriet, schuldgevoelens, onmacht, boosheid en blijdschap. Het boek grijpt je vaak naar de keel en een tisseu hier en daar is nodig.
Fiona is erin geslaagd een schitterende roman neer te schrijven. Een aanrader voor wie houd van romans met een historisch tintje.

Reacties op: Ontroerend mooi

34
Een zomer lang geleden - Fiona Valpy
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners