Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Boeketje!

Els Van Haute 23 april 2024
Lente. Door: Nikki Dekker, Lisa Weeda, Alara Adilow en Femke Brockhus.

Oh, wat een fijne verwennerij van uitgeverij De Bezige Bij! Net nu de lente op zich laat wachten komen zij met Lente in boekformaat.

Een klein boeketje vol moois voor de fans van Nikki Dekker (me!), Lisa Weeda, Alara Adilow en Femke Brockhus. Elk van deze 4 schrijvers schreef nieuwe werk voor Lente, zodat het wachten op hun volgende boek iets minder lang duurt. Tof hé!?

Dekker en Weeda las ik al, Adilow zag ik al een paar keer op een podium maar Brockhus was totaal nieuw voor mij; een aangename kennismaking. Met de andere 3 was het een fijn weerzien.

Stuk voor stuk zijn het schrijvers die je niet enkel een aangenaam tijdverdrijf bezorgen maar die ook je activistische kern aanspreken. Hun schrijven is nooit vrijblijvend en daar hou ik van. Ik denk veel na (net als Dekker, las ik), boeken die me nog meer doe nadenken hebben een streepje voor. Lente dus.

Bij mijn weten is dit één van de eerste keren dat een uitgeverij met een initiatief als dit komt: voor mij is dit zeker voor herhaling vatbaar! Als geschenkje aan jezelf of troost voor grijze dagen. Het verzacht het wachten en past ook perfect in de brievenbus van een boeken-vriend (tip!).Reageer op deze recensie

Meer recensies van Els Van Haute

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?