Geweldig
Leve Astrid. Levenslessen met de L van Lindgren. Door: Barbara Rottiers.
Rottiers leerde ik (op papier) kennen door een interview in de krant De Standaard. Ze leek me een super boeiende madam en dat bleek ze ook (in het echt) toen ik haar geweldige boek (Het drama van een doodgewone jeugd) liet signeren in de Buchbar. Sindsdien ben ik een beetje verliefd op haar. Ze is lief, grappig, spontaan, boeiend, kan geweldig goed schrijven én tekenen,… Ze is in mijn ogen een opwijkende madam. (Opwijkend als in: positief afwijkend).
Die geweldige Barbara maakte een supertof boek over de ook al zo geweldige Astrid Lindgren, moeder van Pippi Langkous. Als u Rottiers een beetje kent weet u dat het niet zomaar een biografie-boek is. Het is een prachtig vormgegeven samenspel van woord en beeld. Je krijgt de verwachte biografische informatie maar ook grappige weetjes, mopjes van Barbara, een verfrecept, kapseltips, persoonlijke ervaringen, reistips en nog zo veel meer.
Het is een boek vol levenslessen, over waardig ouder worden, voor kinderen. Maar het is vooral een fantastische explosie van kleur, vrolijkheid, eerlijkheid, fantasie, creativiteit en spontaniteit en dat alles in een vorm waarin kei veel tijd en werk is gestoken om het er zo fris en fruitig uit te laten zien. De liefde voor het maken, voor het onderwerp en het plezier van de uitvoering ervan, spatten van elke pagina.
Dit is een boek voor fans van Pippi, Astrid én Barbara. Dit is een boek voor jong en oud, poepschuivers en klimmers, meisjes, jongens en alles daarnaast en tussenin. Fan, fan, fan!