Advertentie

Onze toekomst is nu. Door Hecking, Schönberger, Sokolowski.

“Wees een held, red de wereld!”

Deze zin op de achterflap toont volledig waar dit boek over gaat. Dat samen met het getekende portret van Greta Thunberg op de cover. Het is, op kindermaat, een boek dat het verhaal vertelt van Greta (voor volwassenen, dit is een kinderversie van Ons huis staat in brand) en haar strijd voor het klimaat. Je leest hoe ze is begonnen, waarom ze is begonnen en in het tweede deel lees je wat je zelf kan doen.

Het is een belangrijk boek, een boeiend boek, tof vormgegeven met vele kleurrijke tekeningen van, veelal, Greta. Kinderen die nog niet veel weten van Greta en haar strijd zullen dit boek verslinden. Maar ook kinderen die zelf al best activistisch zijn kunnen hier nog veel uithalen. Want naast praktische tips (zoals tweedehandskleren, herbruikbare zakjes) staan er ook een paar toffe vegan recepten in.

Dit boek geef ik zeker aan mijn 7-jarig neefje. Voor ons is het klimaat en de strijd om de planeet te redden belangrijk, voor de kinderen die na ons komen is het van levensbelang.

Mijn enige puntje van kritiek is in feite een vraag: in hoeverre is Greta en haar familie op de hoogte van dit boek? Heeft het daar mee te maken dat er tekeningen en geen foto’s in dit boek staan? Mooi is wel dat de makers 10% van de opbrengst van dit boek aan een goed doel geven. En hoe meer kinderen zich gaan inzetten voor het milieu, hoe beter, dus leve Onze toekomst is nu.

Reacties op: Greta rules!

7
Onze toekomst is nu! - Claus Hecking Charlotte Schönberger ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker