Advertentie

Aangezien ik tot nu toe alle delen van deze serie gelezen heb kon ik dit vierde en afsluitende deel natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Ik ben dan ook niet voor niets een rasechte boekenwurm die elke boekenserie compleet van voor tot achteren wil lezen.

“Tranen van onzekerheid welden op dus legde ik mijn hoofd weer tegen zijn schouder en beteugelde ik mijn angst.”

De cover van dit vierde deel vind ik weer mooier en aantrekkelijker dan het voorgaande derde deel. Voor mijn gevoel past deze cover ook beter bij de rest van de serie in zijn geheel. De donkere lay-out zorgt voor een mysterieuze sfeer. De donkerrode vlinder die de afgebeelde dame tussen haar handen houdt op de voorkant, haar zwarte nagels en de rest van haar outfit dragen daaraan bij.

“Ik beval mijn voeten om te gaan waar hij me ook mee naartoe trok.”

Ook beviel het inhoudelijke verhaal mij weer stukken beter dan in deel 3. Al is het nog steeds grotendeels een semi romantisch verhaal in de oorsprong bevatte dit boek wel meer spanning, afwisseling en vaart. Er viel meer te ontdekken voor mij als lezer, deels doordat er een extra verhaal vanuit het verleden van de hoofdpersonages bij betrokken wordt en omdat er meer in de huidige afspeeltijd gebeurt. Ik bleef daardoor geboeid en betrokken doorlezen, bleef nieuwsgieriger naar hoe het verder zou verlopen. Vooral het stuk wat zich doorlopend afspeelt in de geschiedenis vond ik persoonlijk het meest interessant. Een compleet andere omgeving, levensomstandigheden en ietwat politieke complicatie. Uiteraard zat overal wel een voorspelbaarheid in hoe het af ging lopen maar toch vond ik dat niet zo storend en heb ik wel genoten van het boek.

“Simpel gezegd weigerde mijn lichaam het geneesmiddel en was het zichzelf nu aan het aanvallen.”

De schrijfstijl leest soepel, ongecompliceerd en past goed bij de YA genre typering. De hoofdkarakters, en dan met name Sophie, uiten zich op een natuurlijke manier en ontwikkelde zich naar de omstandigheden en hun eigen situaties realistisch. Wellicht doet dit minder ter zake maar ik vind het wel een aangenaam onderwerp in de serie om Sophies bewustwording te kunnen volgen in de boeken. De manier waarop ze met zaken omgaat kan ook een leerzaam aspect zijn van het geheel. Naast dat een verhaal leuk is om te lezen heb ik graag ook een gelaagde ervaring tijdens het lezen van een boek in bijvoorbeeld de onderliggende karaktervorming van personages. Dit verschilt natuurlijk per lezer en is absoluut smaak gebonden.

“Ik had niet zo negatief moeten denken, maar het was moeilijk om dat niet te doen.”

Ik vind het fijn dat ‘De momentumserie’ nu is afgerond. Het eindigt niet in zijn geheel gesloten maar wel genoeg om afscheid te kunnen nemen van dit verhaal. Door te gaan naar een volgende serie. Ik ben benieuwd of Shelena Shorts met vernieuwend werk komt in de toekomst of specifiek dit soort verhalen blijft schrijven. We zullen het af moeten wachten en ik weet zeker dat Dutch Venture Publishing ons daarvan op de hoogte houdt.

Lieve leesgroet, Elsa.

Reacties op: The end :)

10
Voorbestemd - Shelena Shorts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners