Advertentie

In het boek “Dodelijk spel” gaat de serie met Aloysius Archer verder. Archer een oorlogsveteraan uit de tweede wereldoorlog probeert zijn leven weer op te pakken. Inmiddels zijn we in de jaren 50 aangeland. Het boek begint met Archer, op weg naar Californië, waar hij hoopt een nieuwe start te maken en een nieuwe carrière te beginnen. Dankzij zijn relatie met rechercheur Irving Shaw hoopt Archer in de leer te gaan bij Willie Dash, een voormalig FBI-agent en een succesvol privédetective. Archer uit de bus in Reno, Nevada, en dat is het begin van heel veel . Daar ontmoet hij Liberty Callahan, een musicalartiest en actrice, die op weg is naar Hollywood. Samen gaan ze onderweg en belanden in spel wat weleens dodelijk kan zijn.

Baldacci heeft zich goed ingeleefd in de tijdsperiode. Een hele andere tijd zonder de huidige technische snufjes waar mee een privé detective werkt. Het plaatje wat Baldacci beschrijft, klopt wat kledingstijl en voer en vliegtuigen betreft, maar dat niet alleen. Baldacci weet ook echt de juiste politieke en sociale normen weer te geven. Hij geeft voldoende details van het leven na de Tweede Wereldoorlog die nodig zijn om de ware historische context te begrijpen. Baldacci gebruikt bijvoorbeeld de sociale en juridische ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in die periode.

Baldacci zijn personages komen stuk voor stuk goed uit de verf maar vooral Archer is een sterk personage, waar je als lezer een band mee krijgt. Terwijl Archer zich een weg baant door de aanwijzingen en de problemen die hij op zijn weg vindt, wordt het voor de lezer stap voor stap duidelijk wat er gaande is. Echter, het plot blijft tot het einde goed bewaard. Het spanningsniveau en het tempo van het verhaal is vanaf het begin goed en verslapt nergens. De lezer wordt vanaf het begin daardoor het verhaal ingezogen en dat blijft tot op het einde zo.

Samengevat : Een goede thriller met een juiste dosis spanning. Het neemt je mee terug in de tijd, naar het Amerika van na de tweede wereldoorlog en het herstel daarvan. Het verhaal beval veel snelle plotwendingen, de nodige mysteries, sterke personages die je als lezer zeker weet te waarderen. Archer en Baldacci zijn vast nog niet klaar…..

Reacties op: Goede Thriller

24
Dodelijk spel - David Baldacci
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken