Heftig

EMBV EMBV
27 mrt 2020

In het boek ” Een gemakkelijke prooi” maken we kennis met Youssef en Thiemo, de een komt uit Mali, de ander uit Nederland, twee verschillende werelden en toch hebben deze jongens veel gemeen met elkaar.

Youssef groeit op in een weeshuis en vertrekt op zoek naar een beter leven in Europa. Een reis vol ontberingen en gevaren. Die beelden kennen we allemaal wel. Thiemo groeit op in een gezin met alleen zijn moeder. Zijn moeder is altijd aan het werk of hangt voor de buis met een wijntje en lijkt zich weinig te bekommeren om haar zoon. Hierdoor zoekt Thiemo andere kornuiten en komt uiteindelijk in aanraking met Chimene. Hij verliest zijn hart en later ook zijn eigen waarde want Chimene blijkt een lovergirl te zijn. Dat was nieuw voor mij. Ja het verhaal van loverboys ken ik wel, maar lovergirls?

In het boek volgen we per hoofdstuk Youssef en Thiemo en beleef je dingen met ze die zo nu en dan je haren doen overeind gaan.Vele heftige en gruwelijk gebeurtenissen komen voorbij. Gewoon mensonterend. Je hoopt dan ook als lezer dat beide jongens uit de ellende kunnen ontsnappen en een goed leven krijgen.

Tegen het einde van het boek komen bij personages samen en eindigen we met een spannend slot. Een slot waarbij beide jongens een keuze maken. Je levensloop is echt wel afhankelijk van welke keuzes je maakt in het leven. Dat maakte de epiloog in het boek wel duidelijk.

Het zijn beide aangrijpende verhalen van deze jongens. Het boek geeft een duidelijk beeld van wat er speelt in de mensenhandel en seksindustrie. Het is goed dat daar eerlijk over gesproken wordt en dat mensen er zich van bewust zijn. Eigenlijk zou iedere dit boek moeten lezen, met name de jongeren. Zodat men gewaarschuwd is voor de gevaren.

Meer recensies van EMBV