Goede Thriller

EMBV EMBV
27 mrt 2020

Aurora is een jonge politievrouw en een profiler die zich dankzij haar intuïtie en vaardigheden al vroeg onderscheidde van haar collega’s. Maar haar vindingrijkheid en dat een beetje buiten de doos handelen, brachten haar al een stap verwijderd van de dood. Iets wat haar leven veranderde. Niet alleen blijft een fragment van een kogel in haar hoofd steken, wat haar voor haar carrière tot risicovolle bipolaire stoornissen zal leiden, maar bij de schietpartij waarbij ze betrokken raakte, verliest ze haar partner en het kind dat ze droeg. Maar Aurora is een stoere meid en wil koste wat kost terugkeren naar haar werk.

Ze wordt overgeplaatst naar een rustig stadje in Emilia Romagna. Maar het blijft alles behalve rustig. Het verhaal is spannend en wendingen. Wanneer je lijkt te hebben begrepen wat hier gebeurt, is er een nieuw element dat je theorieën verstoort en alles weer in twijfel trekt. Pas aan het einde wordt het mysterie onthuld.

Het schrijven is zeer vloeiend en de afwisseling van de hoofdstukken gewijd aan de verhalen van de verschillende personages geeft het boek die volledigheid die het aantrekkelijk maakt voor elk type lezer. Met aandacht voor detail heeft de auteur naar mijn mening een meeslepend verhaal opgebouwd, soms somber als een donker sprookje, waardig in zijn soort en met een leuk verrassend einde.

Meer recensies van EMBV