Ongenadig goed
Het boek “Ongenadig” is ongenadig goed! In het boek maken we kennis met Anouk die op een bedrijfsfeest valt voor Sven. Allemaal heel romantisch, maar niks is wat het lijkt. In plaats van een feelgood verhaal belanden we midden in een spannend verhaal waarbij je werkelijk op het puntje van je stoel zit.
Het blijkt dat Sven totaal verknipt is en niet degene is die hij doet voorkomen. Sven is een psychopaat. Hierdoor ontspint zich een luguber verhaal en als lezer moet je dan wel een sterke maag hebben. Het boek wordt voornamelijk vanuit de personages Anouk en Sven verteld, met zo nu en dan afgewisseld met de andere personages die het verhaal compleet maken.
De auteur weet het allemaal heel realistisch te beschrijven. Wat daarbij natuurlijk helpt zijn de plaatsen waar het zich afspeelt. Het boek is lekker vlot geschreven en het verhaal heeft je vanaf het begin meteen te pakken. Personages zijn goed uitgediept. Je leert ze goed kennen. Af en toe gaan terug met flashbacks en zo kom je eigenlijk te weten wat Sven gemaakt heeft tot wat hij is.
Je wilt het boek niet wegleggen. Je wilt alleen maar weten loopt het goed af of wordt het drama? Ja dan kom je alleen te weten als je het boek gaat lezen. Het had voor mij wel een verrassend einde.