Boeiende roman
Terug naar het blauwe huis is voor mij de kennismaking met het werk van Henriette Hemmink. Het was een aangename kennismaking. In het boek leren we Cathelijne kennen, eens een actrice, door een ongeluk terechtgekomen in een rolstoel. Ze vecht weer voor wat zelfstandigheid en besluit naar Ameland te gaan. Een ander hoofdpersonage die we leren kennen is Maarten, een gesloten man, die lijkt te worstelen met zichzelf of enkele trauma’s. Deze twee mensen komen elkaar tegen op Ameland, niet geheel toevallig.. Twee mensen die elkaar aanvoelen en aanvullen.. er is echter een geheim… wat voor geheim? Ja dan is het advies : Lees het boek!
Het verhaal is pakkend, dat komt door de vlotte manier van schrijven van de auteur. Daarnaast is het allemaal beeldend beschreven. Je ziet het als een film aan je voorbij trekken. De hoofdpersonages hebben voldoende diepgang. Je kunt als lezer hun beweegredenen goed begrijpen. De onderliggende thema’s in het verhaal zijn : Zelfstandigheid, vrijheid, misbruik, schaamte en schuldgevoel. Actuele thema’s zeer in deze moeilijke tijden.
Samengevat : Een goed kennismaking met het werk van Henriette Hemmink. Een boek met vleugjes spanning en romantiek. Een boek om even alles om je heen te vergeten en genieten van het lezen en het boek!