Uniek verhaal en knap

fantasie42 02 maart 2025
"De stad der wolken" van Flora Pennartz
Als ik de achterkant leesde dacht ik dit klinkt als een verhaal dat uniek is, Flora Pennartz heeft mij aangenaam verrast.
Het is inderdaad een uniek verhaal, ik heb nog geen verhaal gelezen met deze insteek. De meeste verhalen gaan over draken, elfen, of hervertelling van een sprookje. Ook al zou je het kunnen vergelijken met engelen toch heeft het iets unieks.
De proloog starten spannend, daarna leerde we Dana kennen. Dana voelt zichzelf anders op school en is een verlegen tiener. Wanneer een mysterieuze man haar op school opwacht, verandert haar leven. Hij vertelt dat Achromanten haar oma hebben gedood, zo komt Dana er achter dat ze geen mens is. Ze is een luminist een wezen dat mensen een ziel geven. Maar eerst moet ze 3 proeven afleggen om een volwaardige luminist te worden. Zo leren wij door het verhaal heen wat Achromanten zijn, wat luministen doen. De beschrijving pluisjes blazen vond ik zo leuk gevonden, zo geven ze een mens een ziel met hun gave. De vriendschappen die er ontstaan, de avonturen en de spanning maakt het echt de moeite om het te lezen. Het begin kan voor andere lezers ook een beetje al trage start bevonden worden, toch bleef ik geboeid lezen omdat je de nodige te weten komt hoe alles in elkaar zit. De spanning komt er zeker en wat voor 1, het einde is niet wat je dacht maar wel een trigger om naar deel 2 te hunkeren!
In Flora Pennartz dankwoord vond ik die ene zin zo mooi "dank jullie allemaal voor alle pluisjes die jullie mij hebben toegeblazen" dus voor mij een dank je wel voor jou mooi en uniek verhaal en nu blaas ik mijn pluisjes naar jullie om dit boek te lezen!

Meer recensies van fantasie42