Leuke hervertelling

fantasie42 19 oktober 2025
Aarde, tweeëntwintigste eeuw. Ruimtereizen, nooit gedacht dat ik dit graag ging lezen. Toch heb ik mezelf overtuigd omdat ik van deze auteur al twee boeken had gelezen. Zo volgen we ingenieur en pilote Eavan, dat een afstammeling is van een meisje genaamd Wendy, dat meer dan drie eeuwen geleden door een vliegende jongen met een panfluit mee is genomen naar een prachtig eiland, waar je nooit volwassenen wordt.
Eavan is er heilig van overtuigd dat haar voorouder het hele verhaal, dat ze in een dagboek heeft opgeschreven, niet uit haar duim heeft gezogen. Samen met haar vriend Chris gaat ze op zoek naar de planeet waarvan zij vermoedt dat Wendy daar ooit terecht is gekomen met de vreemde jongen. Maar ze is niet voorbereid op wat ze daar werkelijk aantreft.
Deze hervertelling van Peter Pan vond ik wel heel leuk met herkenbare dingen maar in een ander jasje gestopt. De avonturen die Eavan met Chris beleven op ruimtereis op zoek naar het verhaal van haar voorouder. Gevoelens en ontroering, traumatische gebeurtenissen en speciale wendingen.
Het einde kwam zoals gedacht maar toch ook weer niet, maar als je het echt wilt weten of sprookjes bestaan en hoe het eindigt? Lees dan het boek maar zelf

Meer recensies van fantasie42

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.