Leuk fantasie verhaal
De eerste hoofdstukken geven je al een goede kijk op de wereld van Emris die ze noodgedwongen moest ontdekken. Ze komt er achter wie ze werkelijk is en maakt kennis met haar bewaarder. De start van het verhaal zorgde ervoor dat je genoeg informatie kreeg over de wereld hoe die is en de spanning erin zorgt ervoor dat je meer wilt.
Elke ontdekking die Emris deed sleepte je werkelijk mee in haar verhaal, toch leerde we daarna Atal kennen. Dat arme meisje dat wist te overleven in een arme wijk, maar gevangen is genomen en erna verkocht werd op een markt als slavin.
Ze is werkelijk een doorzetter maar ook heeft ze iets mysterieus en draagt een geheim met zich mee. Wat je in het verloop van het verhaal zult ontdekken.
Elk personage maakt een groei mee en ontmoeten andere, wat zowel spanning in het verhaal brengt als ontroering. Eerst vond ik Emris echt een leuke en moedige dame tot ik Atal beter leerde kennen, toch zijn ze beide op hun manier fascinerend. Nox, Micayla en Mattiah zijn ook echt zalig om over te lezen. De stormglijders zijn machtige wezens waar ik echt eens een afbeelding van zou willen zien.
Juist de ontmoeting met Cyr vond ik wat vaag en ik wist niet echt wat ik ermee moest, of kon van denken. Maar dit moet wat mysterieus blijven om doorheen het hele verhaal en de andere boeken te worden verweven, om zo tot een ontdekking te komen volgens mij. Voor mij is dit een geweldige fantasie verhaal, ik heb zelfs de 3 boeken besteld. Na de deelname aan de blogtour.