Grijpend verhaal

fantasie42 21 mei 2025
Dochter van de zilv’ren maan van Marieke Frankema een verhaal waarin heden en verleden elkaar afwisselen en samen een verhaal vertellen. Het was duidelijk aangeven met een “maan” wat heden en verleden was. Een boek met thema’s zoals wij ze kennen in werkelijkheid, maar toch met een vleug mysterie en magie. Pesten, schuld gevoelens, familie gebeurtenissen, verdriet en verlies, moed, zoeken naar jezelf, doorzetting, vergiffenis en omgaan met anders zijn. Maar wees gewaarschuwd, wat heeft Marieke de emoties zo goed uitgewerkt, het is alsof je er zelf bij bent en voelt. In begin was het even wennen, er waren wel wat namen in het boek, al snel wist ik dat het vooral om Mara en haar mama Kyra draaide en de andere personages die een hoofdrol spelen. Het verhaal draait vooral om de gebeurtenissen en emoties, toch ondanks ik graag boeken lees met een duidelijk plot van avonturen en lekker spannend en een missie, heb ik van die verhaal genoten. Tijdens de gebeurtenissen kwam er zeker ook spanning aan bod en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt welke geheimen er gaan boven komen. Wat is er gebeurd met Mara haar ouders? Waarom grijpen ze niet in bij het pesten? Zal Aza Mara kunnen beschermen? Dit zal je lezen in het boek, maar het einde is verrassend en ook weer niet helemaal. De wending dat het neemt en toch heeft een niet zo positief iets wel ook iets goeds. Ik had zeker een tevreden gevoel met het einde van dit boek.

Meer recensies van fantasie42