Duister, mysterieus en spanning

fantasie42 fantasie42
9 mrt 2023

Het was zeker een spannend verhaal met een duister randje, mysterieus en soms eens luguber. Als je de boeken van Sarah Maas kent dan weet je dat er in die boeken ook wel eens iets luguber of duister in komt. Dit boek is zeker niet te griezelig hoor. Mijn lievelingspersonage is Pecu, Tabitha, Lena en Merel ook al had ik wat later in het verhaal wel even iets van hey die Merel wat is er mee aan de hand. Ik vond Flo en Zafer ook wel leuke personages. Af en toe had ik even zinnen die ik moest herlezen, maar nadat het verhaal vorderde ging het beter en las het vlot.

Het starten dat Merel een visioen kreeg en ze wou heel graag weten wat deze betekende, ze wilt hierover met iemand praten maar weet nog niet wie ze ermee kan vertrouwen. Zal ze iemand vinden dat haar helpt en die ze kan vertrouwen? Ook is ze haar gave van zieners ogen nog volop aan het ontwikkelen. Dit alles speelt zich dan ook af in een dorpje in Nederland, daarom is het dan ook Urban fantasie. Wat ook leuk was is dat we erna kennismaakte met Pecu, hij is de zoon van de leider van Avalons Gilde. Pecu is een stille maar beheerste jongen, vind hem ook wel verlegen maar heel lief en behulpzaam.

In de loop van het verhaal ontmoeten we nog enkele wezens, maar die Inasa de draak is die echt te vertrouwen of gaat die voor problemen zorgen? Die nieuwe jongen in school met de naam Col, die is zo mysterieus dat ik hem ook niet echt vertrouw. Maar Merel denkt dat hij mens is omdat haar gave niet werkt bij hem, maar bij Ella ook niet dus ja, dit blijft mysterieus.

Pecu en Merel moeten gaan samen werken maar die 2 kennen elkaar niet echt, wat gaat dit nog brengen? Ik vind dat die 2 eigenlijk wel mooi samen gaan en goede speurders samen. Merel wou met Col praten omdat ze wat duidelijkheid wou over haar visioen, dat gesprek liep niet echt goed af. Dus ging Merel maar naar een andere plek, Pecu en Lena vergezelde haar daarbij, dit bezoek liep tragisch af. Wat gebeurd er, waarom en wie zit hier achter?

Pecu vond ik een gesloten jongen maar als het verhaal vordert komt hij meer op de voorgrond, zorgzaam en alert en zal alles doen om andere te beschermen. Het verhaal wordt ook altijd maar spannender en mysterieuzer, ik had eerst andere verdachten in gedachten bij 1 verdachte zat ik juist.

Nadat Merel een feestje in alle haast had verlaten en wat overstuur was door wat ze had gehoord, liep ze alleen naar huis omdat ze niet direct haar vriendin Lena vond. Deze wandeling liep niet echt super goed, gelukkig leerde ze zo wel haar nieuwe vrienden kennen Flo en Zafer. Wat ook leuk was om Lucien anders te leren kennen dan.

Doordat Lena plots de vriendschap verwaarloosde met Pecu en Lena, werden Pecu en Lena bevriend met elkaar. Wat is er toch aan de hand met Merel? Wat ontdekt Pecu over Lena en kan hij haar vertrouwen?

Er komen echt ook geregeld verrassingen bij in het verhaal, zo komen we meer te weten over het leven van Lena. Maar dat van Merel blijft nog een mysterie, dan al die moorden die gebeuren wie zit daar achter? Wat gaan ze nog moeten ontdekken of verliezen voor ze de moordenaar vinden?

Minako wat vind ik dat een mooi wezen, maar is het een slecht wezen of heeft iemand het onder invloed? Ook Merel vindt meer en meer belangrijke informatie en komt er altijd wel goed vanaf, maar gaat dit zo blijven en wie zal ze nog kunnen vertrouwen?

De laatste hoofdstukken zijn echt roller coaster, maar stil aan wordt alles duidelijker en krijg je antwoorden op alle vragen en vallen alle puzzelstukken in elkaar. Ook al vind ik sommige stukken spijtig omdat ze anders aflopen dan ik hoopte, toch raad ik aan het verhaal te lezen als je wilt weten hoe alles zal gaan. Ik ga niet spoileren ;-) toch is het de moeite en lees ik het volgende boek "tweestrijd" zeker nog.

Meer recensies van fantasie42