Meeslepend
"Prinses Heerle, het schimmenrijk" van Gerard Berndt
Met de reeks "de noordentorens razernij"
Het boek start al spannend, ook al voelde ik het aankomen nog voor het personage het merkte. Toch was het een leuke start, dan ging het verder met de andere 2 van mijn lievelings personages. Heerle en Michelle die meiden of zeg ik vrouwen zijn gegroeid naar sterke en moedige vrouwen. Waar ik ook zo van hou in een verhaal. De koningin Hanne leerde ik nu beter kennen, ook zij is te bekoren. Een lieve, toch rechtvaardige, sterke en moedige koningin.
Er komt zeker meer actie in het verhaal, Gerard weet je mee te nemen in zijn manier van vertellen. Zorgt ervoor dat je mee bent met het verhaal. Ook een makkelijke manier van lezen, niet te lang dradige enzo.
Michelle is een echte strijdster en Artos is fier op zijn zus. Maar ook is zij een, ja hoe kan ik het zeggen. Ondeugende meid, meer verklap ik niet maar de scène vond ik best leuk en grappig een leuke toevoeging aan het verhaal. Ik vind Dortus en Antonie ook leuke personage, gelukkig dat Dortus een belangrijke rol speelt nadien. Verklap het alleen niet hoe, dat moet je maar zelf lezen. Als je het aandurft, want het einde was echt aangrijpend. Mijn hart brak in twee wat er gebeurde, ik dacht nee dat kan niet. Heer sinn moet dit weer goed maken, maar die kwam niet deze keer. Toch wil ik nog zeker boek 5 lezen, wil wel weten wie het gedaan heeft. Hoe het nog verder gaat met die tovenaares, die hebben zeker nog plannen.