Advertentie

Door deel te kunnen nemen aan de Blogtour van Z&K rond het tweede deel van de California Campus serie Genadeloos heb ik een echte aanrader in het new adult genre leren kennen. Als liefde je breekt, is de sprekende ondertitel en als je het boek dichtslaat, weet je waarom deze zo goed past bij dit verhaal.

Om eerlijk te zijn, las ik nog nooit boeken van deze auteur. Voor deze tour ben ik dus speciaal eerst het eerste deel van de serie over het leven op een Amerikaanse universiteit gaan lezen. Ik vloog door het boek en was onmiddellijk fan van deze schrijfster. Ze schrijft zo echt dat ik gewoon deel word van haar verhalen. Grenzeloos vond ik dus een straffe start en wat was ik blij dat ik meteen door kon met deel 2.

Genadeloos begint sterk met de Nederlandse Dani die noodgedwongen bij Jackson (Jax) in huis gaat wonen. Haar studentenkamer op de campus is door een foutje immers al toegewezen aan iemand anders. Na een roadtrip door Amerika gaat ze hier als uitwisselingsstudente de lessen volgen. Dani is gevlucht uit haar Nederlandse geboortedorp na een pijnlijke situatie en wil hier opnieuw beginnen. Jax verloor nog niet zo lang geleden een goede vriendin en is nog steeds bezig met de verwerking hiervan. Hij is dus, op zijn zachtst gezegd, niet blij met de komst van de sexy Dani. In het begin verloopt hun relatie dus heel stroef en is hij enkel haar chauffeur. Toch ontdooit Jax stilaan door de stoere Dani. Dani en Jax kunnen de chemie tussen elkaar niet langer tegenhouden en kiezen er uiteindelijk voor om de passie toe te laten. Enkel het lichaam en niet de geest is de bedoeling. Toch wordt de lust stilaan liefde. Jax en Dani groeien meer naar elkaar toe en bij elkaar vinden ze een veilige haven. Stilaan lijkt de rust weer te keren en de storm in hun leven lijkt te gaan liggen, maar dan blaast Lis Lucassen me omver. Er komt een onverwachte plottwist die ervoor zorgt dat ik dit boek door de kamer wil gooien. Ik kan het onmogelijk nog wegleggen, want wat is dit stuk spannend en emotioneel. Meer mag ik niet verraden, maar wees maar zeker dat dit als een bom inslaat. Liefde is namelijk mooi, maar kan ook heel veel pijn doen en als je je openstelt, kun je genadeloos gekwetst worden.

Eigenlijk dacht ik tijdens het lezen voortdurend dat er zeker nog een extra deel moet komen van deze reeks. Voor mij is het verhaal nog niet af en ik wil graag nog langer vermaakt en meegesleept worden door de realistische personages. Het lijkt mij erg boeiend om bijvoorbeeld meer over de zus van Jax, de aparte Alice, te weten te komen.

De moeilijke thema’s, zoals psychische problemen, vertrouwen, hartverscheurende liefde en het zoeken van je eigen identiteit zijn prachtig beschreven. Deze zorgen ervoor dat dit niet alleen een boek is om mee te relaxen, maar ook een verhaal dat doet nadenken.

Lis Lucassen heeft met Genadeloos: “Als liefde je breekt” opnieuw een touchdown gescoord.
Deze auteur moet zeker niet onderdoen voor haar Amerikaanse collega’s en met haar heerlijke vertelstijl is ze een waardevolle aanwinst voor dit pittige genre.
https://indeboekenkast.com/2019/10/04/genadeloos/
****

Reacties op: Een pittig en emotioneel new adult boek in een heerlijke vertelstijl

34
Genadeloos - Lis Lucassen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker