Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Het Pretpark: vriendschap en kaas

Ferry76Visser 18 september 2023
Het nieuwe avontuur van Rutger, Thomas & Paco is een meer dan geslaagd derde deel in deze serie. Dit boek is een spannend avontuur over attracties, een pretpark, ambitie en kaas.
Allereerst een groot compliment voor de illustraties in ‘Het Pretpark’. De tekeningen van Sabine van der Stadt versterken het verhaal niet alleen, ze verrijken het ook. Steeds weet ze op de juiste manier de personages en de situaties weer te geven.
Daarnaast groeit het verhaal met de leeftijd van de lezers mee. Daardoor blijft het voor de fans van de Youtubers en hun hond nog steeds aantrekkelijk om te lezen naarmate ze ouder worden.
En van de drie boeken tot nu toe is dit het meest fantasierijke en komisch absurde (tot nu toe). Dat maakt het lezen niet alleen spannend. Het roept ook op een positieve manier verwondering op over wendingen en ontwikkelingen in het verhaal. Zo ontstaat er een prachtig evenwicht tussen spanning en humor, waardoor het voor iedereen van acht tot achtentachtig leuk wordt om te lezen.
Maar is het verhaal alleen maar leuk, mooie tekeningen en grappig? Nee, in mijn ervaring laten de drie helden hun lezers zien hoe onvoorwaardelijke vriendschap en houden van elkaar een band schept, die de in staat is om de grootse hindernis te overwinnen.
En zo wordt het derde avontuur van Rutger, Thomas & Paco een door de prachtige tekeningen, het fantasierijke verhaal en de thematiek een boek dat veel jonge lezers zal aanspreken.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ferry76Visser

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.