Een ijzeren vuist: een mustread over sterk zijn
Met ‘Een ijzeren vuist’ heeft Sebastiaan Koen zijn beste boek geschreven tot nu toe. Het is een meeslepend verhaal over macht, jezelf zijn en sterkte. Wederom heeft deze Drenthse auteur een geweldige pageturner geschreven.
De passages waarin gevechten beschreven worden zijn episch. Heftig, gruwelijk en meeslepend om te lezen beschrijft de auteur hoe de helden van ‘De IJzeren Vuist’ in verschillende gevechten belanden. Een bijzonder gruwelijk en heftige strijd wordt door Dorvin geleverd in hoofdstuk 11.
Er zijn twee verhaallijnen belangrijk in ‘Een ijzeren vuist’, namelijk die van de gebroeders Staalhart en die van Skjald en Elisia. Deze worden op de juiste wijze afgewisseld, waardoor de spanningsboog hoog blijft en het boek een pageturner wordt.
De thematiek van de ‘Verhalen van Auruco’ is prachtig. Voor mij gaat dit boek over jezelf worden. Hoe meer je in je eigen kracht staat, hoe sterker je bent om problemen te overwinnen. Dit komt sterk aan bod in de verhaallijn van Edilion en Dorvin. De ontwikkeling die beide jongens doormaken is prachtig. Voor mij is Edilion en zijn persoonlijke groei als magiër een verwijzing naar spirituele ontwikkeling en Dorvin als krijger staat dan meer voor het fysieke en wereldse.
Daarnaast zijn de gebeurtenissen die Skjald en Elisia meemaken ook verschrikkelijk. Het gezamenlijke leed zorgt er voor dat ze een nog sterkere band krijgen dan dat ze al hadden. De steun die ze elkaar op pijnlijke momenten geven is puur, oprecht en realistisch. Deze tweede verhaallijn laat voor mijn gevoel zien dat naast puur jezelf zijn ook liefde iemand in staat stelt om de grootste moeilijkheden het hoofd te bieden.
Een ander interessant onderwerp in deze fantasy mustread is sterkte. De manier waarop Koen daarmee speelt doet denken aan het gedachtegoed van Hannah Arendt. De gebroeders Staalhart zijn beiden sterk. Dit hoort bij hun karakter en ze krijgen in dit verhaal de mogelijkheid om het te bewijzen op mentaal en fysiek vlak. Met hun sterkte groeit hun onafhankelijkheid, met name die van Edillion.
Kortom, alle lezers die graag lezen over epische gevechten kunnen aan ‘Een ijzeren vuist hun hart ophalen. En ook voor diegenen die graag over thema’s als groei, liefde en sterkte is deze pageturner een echte aanrader! #eenijzerenvuist #sebastiaankoen #uitgeverijzilverbron