Waarom de Wereld niet bestaat
Markus Gabriel heeft met ‘Waarom de wereld niet bestaat’ een niet alleen een uitermate leerzaam boek geschreven, het is ook grappig en uitdagend.
De filosofie in het boek is verfrissend en leerzaam. Gabriel geeft verschillende mogelijkheden om naar een onderwerp te kijken. De manier waarop hij dat doet heb ik ervaren als verfrissend. En hij geeft daarbij steeds een heldere en leerzame uitleg over verschillende stromingen.
En de voorbeelden die worden gebruikt om bepaalde ideeën toe te lichten en te verhelderen zijn erg creatief en af en toe ook absurd en daardoor blijven ze de lezer niet alleen bij, maar maken ze de passage ook meteen duidelijk. Een prachtig voorbeeld hiervan is de groene appel. Zie ik dezelfde groene appel als een wesp of een dolfijn?
De visie van de jonge Duitse filosoof op kunst is voor mij een echte eye opener. De kunstwerken die Gabriel bespreekt worden uitstekend beschreven en met zijn uitleg gaat de lezer ze beter begrijpen. Ik ga voortaan anders kijken naar moderne kunst.
Dus voor alle lezers die graag een verfrissend, uitdagend en leerzaam boek met duidelijke en grappige voorbeelden willen lezen is ‘Waarom de wereld niet bestaat’ van Markus Gabriel zeker een aanrader!