Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een duidelijke aanklacht tegen pestgedrag.

Filip C. 16 mei 2023
Bellis en het beest is een novelle van Alexander Olbrechts waarin hij het thema pesten bespreekbaar maakt.
Belle zit in een moeilijke tijd in haar relatie met Ruben als ze via sociale media gecontacteerd wordt door Dean. Dean was vroeger een lelijk dik ventje dat op school geplaagd werd, maar nu blijkt hij uitgegroeid tot een aantrekkelijke man. Belle laat zich verleiden en gaat in op de uitnodiging van Dean. Waarom neemt hij nu contact? Heeft Dean nog steeds een boontje voor Belle en durft hij eindelijk na al die jaren zijn ware gevoelens uiten? Of schuilt er meer achter zijn verzoek, en is Dean de pesterijen uit het verleden nog niet vergeten?
Alexander Olbrechts weet in deze novelle zijn lezers weer te verrassen met zijn schrijfstijl die weinig aan de verbeelding overlaat en toch de lezers weet uit te dagen om het geheim te ontrafelen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Filip C.

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.