Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Leuke ontspanning

Filip C. 13 mei 2024
Mientje Fijen schreef met “Geknipt voor elkaar” een leuk feelgood verhaal.
Lara en Boyd zijn vrienden sinds ze samen op de kappersschool zaten. Nu werken ze samen in het kapsalon Do or Dye van Jules. Boyd heeft een streepje voor bij Jules, Lara daarentegen is zijn “pispaal” en wordt altijd uitgekafferd. Maar Boyd is niet opgezet met de avances dus Jules op hem uitprobeert. En hij staat aan Lara’s kant als ze weer een keer het slachtoffer is van Jules. Samen besluiten ze hun werk bij Do or Dye stop te zetten en aan de andere kant van de stad zelf een kapsalon te beginnen. Het begin van een ingewikkelde romance. Niet tussen de twee, Lara en Boyd zijn goede vrienden, maar Boyd is “voor de mannen”. Nee, het zijn andere personages die “geknipt zijn voor elkaar”. Een ingewikkelde historie, maar die moet jezelf ontdekken door dit boek te lezen.
Het verhaal is echt een toppertje. Mientje Fijen heeft haar personages goed gekozen. Ok, de mannelijke kapper die “voor de mannen is” is een oud cliché, maar het werkt wel in dit verhaal. Maar ook de ietwat klunzige Lara en de rol van broer Mich langs de kant van Lara en broer Bas langs de kant van Thijs zijn zeer belangrijk binnen dit verhaal. Mooi ook dat de ware vriendschap tussen twee mensen tot iets moois kan leiden en een dynamiek in gang zet die weet te verrassen. Naast het thema verliefd zijn, komt ook het thema van echte vriendschap sterk aan bod. Niet alleen tussen vrienden, maar ook in familieverband.
Mientje Fijen heeft het ook zeer luchtig gehouden, hoewel er ook dramatiek in het verhaal zit. Kortom het leven zoals we het dagelijks rondom ons zien, met een pittige toets. Lekker even tussendoor wat lezen, zonder zwaar te moeten nadenken!
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Filip C.

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?