Advertentie

Stella (geboren in 1920, Italie) groeit op in armoede omdat haar vader, zonder zijn gezin, naar Amerika vertrekt om daar een bestaan op te bouwen. Hij laat zijn gezien aan hun lot over, maar zij weten zich toch te redden. Net voor het uitbreken van de 2e wereldoorlog dwingt vader zijn gezin om naar Amerika te komen. Moeder, als gelovig persoon en trouw aan haar man, heeft geen keuze en dus ook de kinderen niet. Langzaam beseft Stella dat Amerika wel eens een beter leven kan bieden, nu ze de armoede van Italie achter zich kunnen laten. Vader heeft hen immers toegezegd dat ze een eigen huis zullen hebben en voldoende geld, maar helaas bij aankomst in Amerika wordt duidelijk dat vader, wederom, niet eerlijk tegen hen is geweest. Moeder en dochters Stella en Tina worden gedwongen te gaan werken en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Ondanks alles blijft de band tussen de 3 vrouwen erg hecht. Stella leert als jong volwassenen haar vader echt kennen, daarom vlucht ze in het huwelijk met Carmelo om van haar vader af te zijn. Ze trouwt zeer tegen haar zin, want ze heeft geen keuze. Stella wil maar een ding: vrij zijn, maar dat is onmogelijk. Nooit zal Stella vrij zijn: eerst haar vader die haar leven bepaalt, dan Carmelo en hun grote gezin.

In meerdere opzichten een prachtig verhaal: een stuk Italie, het leven als buitenstaanders in Amerika en het trieste leven van Stella.

Ondanks het ''zware karakter'' van het boek leest het erg prettig. Vanaf het begin zit je meteen in het verhaal, wat je niet meer loslaat tot je met een diepe zucht het boek na de laatste pagina dichtklapt en denkt: wat een verhaal.....

Aanrader!

Reacties op: Stella: schitterend debuut van Juliet Grames

62
De acht of negen levens van Stella Fortuna - Juliet Grames
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker