Letterlijk de klos
Een boek voor boekenliefhebbers.
Het verhaal gaat over Maria, zijn woont in New York en werkt als journalist. Haar relatie is tot een einde gekomen en Maria besluit om terug te gaan naar haar geboortestad Den Haag. Als journalist kan Maria geen werkt vinden, maar door haar beste vriendin gaat zij solliciteren bij de boekhandel ‘Jules en Jim’. De boekhandel wordt gerund door twee broers, je raadt het al, Jules en Jim. Maria wordt aangenomen en kan al snel beginnen bij de baan waar haar hart sneller van gaat kloppen. Of gaat haar hart sneller kloppen door de eigenaar? Dankzij haar ijzersterke cv heeft zij de baan gekregen, maar kan zij dit ook waar maken?
De schrijfstijl van auteur Renée Olsthoorn is vlot, levendig en heerlijk! Je kunt het boek moeilijk weg leggen. Ik heb genoten van de personages, in het bijzonder hoofdpersonage Maria. Elk personage is realistisch en hebben een eigen karakter. Het verhaal is geschreven als dual POV, maar de hoofdstukken van Maria en Jim hebben allebei hun eigen lettertype. Dit vind ik een leuk detail!
Een boek wat zich afspeelt in een boekhandel, I love it!
Een boek wat zich afspeelt in een boekhandel, I love it!