Storybook Ending
Het verhaal wordt vooral verteld vanuit drie verschillende perspectieven: April, Laura en Westley. April werkt thuis en voelt zich eenzaam, daarom besluit ze een brief tussen een boek te steken en deze neer te leggen voor de vinder. Als anonieme correspondent wil zij iemand leren kennen, want door het thuiswerken is zij het verleert om met mensen te praten. De brief is bedoeld voor Westley, die op de afdeling voor tweedehands boeken werkt. Alleen komt het boek en de brief niet bij Westley terrecht, maar bij Laura. Laura is een alleenstaande moeder die de liefde heeft opgegeven, maar wanneer ze de brief vindt denkt zij dat Westley die brief voor haar heeft geschreven. Maar Westley heeft het druk met de filmopnames in de winkel en heeft geen idee dat April en Laura communiceren via anonieme briefjes.
Komt er een gelukkig einde of gebroken harten?
Het is een fijne cozy roman om te lezen. Een aanrader voor boekenliefhebbers. Dit verhaal voelt als een volwassen versie van ‘Dash en Lily’. Ondanks dat het een lief verhaal is, gaat het ook over eenzaamheid, miscommunicatie en hoop. Deze mix van thema’s en de realistische personages maakt het een romantisch boek met diepgang. Hier en daar had voor mij persoonlijk iets meer vaart in de vertelwijze mogen zitten.
Een hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, liefde en boeken.
3.5★